Köszönet

A Mini 650-es versenyvitorlázásom kapcsán ismét nagyon sokan segítenek. Köszönet Mindenkinek!

Külön kiemelném Édesapámat, Méder Istvánt, aki szokás szerint szinte minden háttér munkában segít.

Kovács Dávidnak köszönet a meder.hu IT feladatokban való segítéséért.

Litkey Farkasnak köszönet a vitorlásversenyzői oktatásért és a nagyon segítő építő gondolatokért, amit nem csak velem, de sok baráttal is megosztott a MiniTransat projektem kapcsán.

Fenyő Iván színész barátomnak köszönet, hogy a 2012. nov. 22-ei baráti találkozómon elvállalta a kérdező szerepét. Jókat kérdeztél, és nagyon sokat kihoztál ebből a beszélgetésből.

R. Julinak a francia-magyar fordításokért és a szervezésben való hatalmasa segítségért (francia bürokrácia kezelése :-)

Simon Biver barátomnak, aki egy hivatásos preparátor és Lorient-ben lakik. Szívességből sokat segített és a garázsát raktárnak is használhattam.

Vincent Jezequel barátomnak, aki egy hivatásos hajóépítő Lorient-ben. Szintén sokat segített szerszámokkal, festésben és műanyagozásban is ott volt, amikor senki más nem.

DiFiLTON-os és SZTAKI-s barátaim is gyakran segítettek, legutóbb Gyuri navigációs szoftverrel, Ernő pedig fontos adatok visszaállításával. Köszöszönöm.

Köszönet a 2012-2013-as versenyév támogatásáért barátaimnak, mecénásaimnak:
M. Gábornak, I. Sándornak, Sz. Sándornak, P. Istvánnak, M. Ákosnak, K. Katalinnak és a VMSE egyesületemnek.

Köszönet Bíró Palinak (aki maga is vitorlázik) és az Élő Nyelvek Szemináriumának, hogy egy francia tanfolyammal segítette a Mini Transat felkészülésemet. A gimnáziumban 3 évig tanultam franciát, de 15 év alatt sok mindent elfelejtettem. A Mini 650-es vitorlázás nyelve a francia, igaz angolul már szinte mindenki beszél…
TOEFL iBT: akkreditált képzések, akkreditált intézet, akkreditált vizsgahely, fordítóiroda, nyelvtanfolyamok külföldön

Járai Tamásnak (http://www.linteum.hu) köszönet a HF rádió (Radio Ocean / METEOCEAN Basic) antennáért, amit 2013-ban fogok használni a B és az A kategóriás versenyeimen, mint például a MiniTransat. Ezen hallgatom az időjárás előrejelzéseket (BBC-n és a Marokkó Rádión), ami alapján tervezem meg az útvonalat (meteo taktika). Sok versenyen ezen dől el… Az alap antenna: bronz, a tartalék antenna: réz és ezüst.

Évek óta Elekropower Kft-től (www.elektropower.hu) vásárlok hajóakkumulátorokat, napelemeket és egyéb kiegészítőket. Mindenkinek ajánlom őket ilyen témában. Szaktanácsot is tőlük kérek, és mindig beválik. Néhány éve fejlesztenek hajókra teljes elektromos rendszereket, amit szintén nagyon tudok ajánlani. Szerintem az Elekropower rendszerei a Mastervolt rendszerekkel vetekszik, amelyik az egyik piacvezető Nyugat Európában. A MiniTransat versenyen fontos a nagykapacitású és nagy megbízhatóságú akkumulátor, most is náluk vásároltam két ilyet kedvezményesen. Köszönöm András.

Köszönet a 2013-es verseny támogatásáért Csikós Emesének és Hollósy Emíliának. Poór Jóska barátom 2009 szeptemberében, Koperben, amikor a Földet kerülő pályám bezárult, az utamról írt könyvvel ajándékozott meg (melynek társszerzőjeként is szerepelek, a felhasznált fotók és naplóbejegyzéseim okán). E könyvet: A Carina vitorlás Föld körüli útja  avagy  A kicsik is útra kelhetnek most újra kiadta, és 30 dedikált példánnyal ajándékozott meg. Köszönöm.

Köszönet Király Zsoltnak (Raffica Vitorlás Sportegyesület) és Gál Zoltánnak Felicity ’haza’-szállításáért (Safi – Lorient).

 

how much traffic is going to my site