Hírek


Őszi egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúráink időpontjai (ahol vannak szabad helyek): 2024. szept. 14-21. / nov. 2-9.
A gyakorló vitorlástúra során lehetőség lesz a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le, és nem kell orvosi vizsgálat sem). Teljesen kezdők is jöhetnek! A vitorlástanfolyam célja az alapok megtanítása, és minél több vitorlázás különböző körülmények között (mérföldgyűjtés), lesz például éjszakai vitorlázás (radarral és AIS-sel), és hátszélvitorla (spi) kezelés is tengeri körülmények között.
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Az Ocean Sailing SE információi az egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúráról itt olvashatóak.
Jó szelet! Méder Áron

Az őszi katamarán tréningünk időpontja: okt. 19-23.
Hajó: Lagoon 42
Az Ocean Sailing SE információi az adriai katamarán tréningünkről itt olvasható.
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

Az egynapos balatoni gyakorló vitorlázásaink júliusban és szeptemberben folytatódnak!
Induló és érkező kikötő: Balatonfűzfő és Balatonfüred / Hajó: Maxi 77 és NAU220
Az Ocean Sailing SE információi a balatoni gyakorló vitorlázásokról itt találhatóak.
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

2024. okt. 19 - 26. között lesz egy 'Átkelés az Adrián' (Horváto. - Olaszo. - Horváto.) gyakorló és mérföldgyűjtő vitorlástúránk.
Tervezett útvonalunk: Brac. szg. – Lastovo szg. – Bari (Olaszo.) – Vis szg. – Hvar szg. – Brac szg. Várhatóan 350-400 tmf-et vitorlázunk le, és lesz két teljes éjszakai vitorlázásunk is.
Tapasztaltabb vitorlázókat várunk erre a vitorlástúrára, a túra célja minél több vitorlázás különböző körülmények között. A hajó egy Beneteau 411-es lesz (AIS-szel, radarral, spivel felszerelve).
További információk, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Az Ocean Sailing SE weboldalán egész pontosan itt olvashatnak erről a túránkról.
Jó szelet! Méder Áron

Tizenéveseknek egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúrát szervezünk (14-18 évesek számára), időpont: 2024. jún. 22-29.
Hajónk: Beneteau 411 Oceanis / Induló és érkező kikötő: Milna, Brac szg.
Az Ocean Sailing SE információi az egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúráról itt olvashatóak.
További információ és jelentkezés: mederaron@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Jó szelet! Méder Áron

2024.máj. 18-21 / máj. 21-24.: három napos adriai manőver tréninget / gyakorló vitorlástúrát szervezünk, ahol a fókuszban a kikötési manőverek lesznek!
Az Ocean Sailing SE információi a három napos adriai manőver tréningről itt olvashatóak.
További információ és jelentkezés: mederaron@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

Horvát C kategóriás (nemzetközi és óceáni) tengeri hajóvezetői tanfolyamot szervezünk 2024. febr. 16-19. között Zadarban!
A “C” Boat leaders’ Licence (nemzetközi képesítés) kiterjesztése: nemzetközi, tehát minden tengeren érvényes / kereseti célú, alkalmas munkavállalásra vagy vállalkozás működtetéséhez / max 12 fő / motorosra és vitorlásra is / 30 BRT hajóméretig / tengeren a parttól korlátlan távolságig érvényes / tartalmazza a VHF rádiós képesítést.
Tematika: navigáció, COLREG, tengerrajz, hajó műszaki jellemzői, gépészet, környezetvédelem, tengeri jog, hajóvezetési ismeretek (elmélet és gyakorlat), VHF rádiózás, meteorológiai ismeretek, GMDSS alapismeretek, hajózási biztonság, elsősegély. Az elméletet magyar nyelvű tananyagból sajátíthatják el a jelentkezők. Érdemes letölteni a ‘Colregs: lights and shapes’ applikációt, ami gyakorlásra nagyon ajánlott. (Emellett van még a ‘vessel lights’, illetve több jó applikáció a témában.)
A részvétel feltételei: betöltött 18. életév, útlevél vagy személyazonosító kártya, 1 db igazolványkép (3 cm * 3 cm), orvosi vizsgálaton való részvétel (része a tanfolyamnak)
Program:
Csütörtök esti órák: Érkezés, szállás elfoglalása
Péntek: Reggel orvosi vizsgálat, elméleti órák egész nap
Szombat: Elméleti órák egész nap
Vasárnap: Délelőtt elméleti órák és délután fakultatív tanfolyam (nem kötelező, ismétlés és házi vizsga)
Hétfő: Délelőtt gyakorlati órák, kora délután vizsga
További információ és jelentkezés: mederaron@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

2024. febr. 24. – márc. 2. között kanári-szigeteki sportos gyakorlós vitorlástúrát szervezünk két hajóval. Higi oktatótársam hajóján vannak még szabad helyek, a hajója egy 4 kabinos egytestű vitorlás lesz.
Útvonalunk: San Miguel, Tenerife szg. - San Sebastian, La Gomera szg. –– Santa Cruz, La Palma szg. - La Restinga, el Hierro szg. - Tenerife szg.
Az Ocean Sailing SE weboldalán található leírás a kanári-szigeteki gyakorló vitorlástúráinkról.
Jelentkezés és további információ: mederaron@gmail.com / +36 20 273 8423
Jó szelet! Áron

Augusztus 2.-án 19:00 órától egy érdekes eseményen veszek részt.
Az esemény cÍme: 2 vitorlás - 2 kaland
Helyszín: Révfülöp, Halász u. 51-53, 8253 / (Scruton Közösségi Tér) / Moderátor: Genda Noémi / Beszélgetőpartnerem: Fa Nándor
Leírás: Két különböző vitorlás és két kaland. Rendkívül fordulatos és kalandos föld körüli útjáról hallgathatjuk meg vendégeinket, Fa Nándort és Méder Áront. Beszélgetünk motivációról, felkészülésről és a vízen töltött napjaikról, illetve szó esik a high-tech vitorlázásról is…
Minden érdeklődőt várunk szeretettel! / Ha szeretnél jönni, írj és küldök regisztrációs felületet.

Hollandia – Anglia – Hollandia vitorlástúra
Ez az egyesületünk (IV. szint) árapály hajózási gyakorló vitorlástúrája az Északi-tengeren (Southern Bight), időpontunk: 2023. aug. 12-19.
Induló kikötő: Lelystad- Haven, Hollandia / a hajónk: Bavaria Cruiser 46 (4 kabin, 2020), útvonal: Lelystad- Haven – Amstrdam – IJmuiden – Ipswitch (Anglia) – Texel – Lelystad- Haven (várhatóan 350-370 tmf lesz a megtett táv)
Közös útvonaltervezés lesz a hajón, és természetesen az időjárás alapján döntünk a pontos útvonalról. Több opció is lehet, például Ijmuiden városból egyenesen Lowestoft kikötőbe vitorlázunk át vagy akár jobban dél felé vitorlázunk és Belgiumból vitorlázunk át Angliába (Ramsgate). Tehát az Északi-tenger déli részén közel az Angol-csatorna északi határától (Doveri-szoros) fogunk vitorlázni a Southern Bight-on.
Európa legnagyobb kikötői az Északi-tenger partján találhatóak. A hajóforgalom főleg öt nagy kikötőre koncentrálódik, a kisebb regionális kikötők veszítettek jelentőségükből. Az öt legnagyobb kikötő: Rotterdam, Antwerpen, Hamburg, Amsterdam és Bréma/Bremerhaven és ezek közül messze a legnagyobb és a legjelentősebb kikötő Rotterdam. Az Északi-tengeren a világ hajóforgalmának több, mint 30%-a haladt át, nagy része ennek a tenger déli részén koncentrálódott és mi itt fogunk vitorlázni. A 60-as évek vége óta folyosók rendszerét jelölték ki a hajóforgalom biztonságosabbá és zökkenőmentesebbé tétele érdekében. Mélyvízi utakat is külön kijelölnek és az akadályozó hajóforgalmat is elkülönítik. A legfontosabb mélyvízi hajóútvonalak a Doveri-szorostól a Német-öbölig tartanak. A nagyobb kikötők saját megközelítési útvonalakkal rendelkeznek. Szükség esetén (mikor üledék rakódik le a hajózható utakon) a kotróhajók visszaállítják a kívánt vízmélységet. Ezen a gyakorló vitorlástúránkon a nagy hajóforgalomban való vitorlázás lesz a fő feladat, ami éjjel a sötétben komoly figyelmet fog igényelni. További extra figyelem szükséges még a nagy halászflották és a sok szélfarm miatt is…
Gyakorlatok: árapályszámítás / árapályáramlás meghatározása / hajózás több TSS-ben (Traffic Separation Scheme) /zsilipelési gyakorlat (IJmuiden) / offshore vitorlázási gyakorlat...
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Lapok:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  
Copyright © 2010 meder.hu.