Köszönet

---- az időrendi sorrend megváltozott: az aktuális van legfelül----

Néha marinák, műhelyek is támogatnak, elengedve a díjat (vagy egy részét)

Kalamata Marina , Görögország. Medea, a Marina recepciós hölgye azt írta, hogy ők is szívesen látnák Carinát, érdekli őket Áron sztorija. A helyi médiát is mozgósítani fogja. Áron valóban egy hétig élvezte vendégszeretetüket. A helyi újság és TV is készített interjút vele, ezt is Medea szervezte. Nyugodt körülményeket biztosítottak a javítások elvégzésére (árbockiszedés, niplizés). Igen kedvesen, barátként fogadták, nagyon jól érezte magát abban a családias légkörben. Ráadásul Kalamata egy igen szép kisváros, csodálatos környezettel. Szóval ez is az egyik felejthetetlen élménye lesz. Köszönet Medeának, minden ott-dolgozónak, és az ott megismert hajósoknak.

Yacht Haven Marina , Phuket. 2009. december 26-án Zara & Nick ezt írták (fordítás angolról): "Örömmel látnánk vendégül a fiát és az ő Carina jachtját, térítésmentesen.   ...  Biztos vagyok benne, hogy az itteni vitorlázó közösség örömmel üdvözölné, és én a helyi TV-t is idehívnám, ez talán hasznára is lehet." Áron 2009. január 3-án érkezett a Yacht Haven Marinába. A marina vezetői, dolgozói igen kedvesen fogadták. Sok barátságos és segítőkész hajóssal is találkozott. Zenniesha Opakul, a Phuket NBT TV riportere készített Áronnal TV riportot. Egy hetet töltött a marinában, ami számára felejthetetlen (különösen a szerda éjszakai Dokk-party :-)  Köszönet Zara-nak, Nick-nek és a többieknek.

13 of November, 2008. Singapore, Raffles Marina. "Mi örömmel látjuk vendégül Áront 3 éjszakára a kikötőben. Még egy örömteli hír: a belépési és kilépési procedúra költségét is viseljük." (idézet Prakash Reddy /Sea Sports Executive/ leveleiből) Végül Áron 10 napig volt a kikötő vendége, továbbindulása napján Ong Shean Boon (RML) a következőket írta: "Áron hajnali 3-kor elhagyta a Raffles Marinát. Úgy vélem itt-tartózkodása emlékezetes lesz számunkra egész útja során. Biztonságos, élvezetes vitorlázást kívánunk neki." Köszönet Prakash-nak és kollégáinak. Boldog Karácsonyt és sikeres Újesztendőt! (fordítás az angol oldalról)

21 of July 2008. Port Vila Marina, Vanuatu. "A marina vezetője ingyen felajánlotta a marina helyet, így 7000 vatut megtakarítottam. Ez nagy segítség! Köszönöm Yachting World, Vanuatu

19 of February, 2007. St. Lucia, Karib-szigetek. Köszönöm a Rodney Bay Marina műhelyének (Martin Lucas and Kenneth Mathurin) jelentős segítségét. "A Rodney Bay Marina Boatyard örömmel vállalja a hajó ki- és bedaruzását költségmentesen. Mikor alkalmunk van, próbáljuk támogatni a rettenthetetlen tengerészeket. Talán egy média szereplést is megszervezünk a St. Lucia-i tartózkodása alatt."

-.-.-.-.

--------------------------------

Köszönet Horváth Győzőnek, akinek a telepén és utánfutóján volt Carina néhány napot, amíg le nem került a Balatonra.

Köszönet Jegenye barátomnak, aki Carinát elvontatta a Millenáris Parkból (2010. április. 24. itt volt kiállítva a Könyvfesztivál alkalmából) egy Kispesti telepre.

Köszönet Markó Csabának (Beeny) az új honlapomért.

Köszönet a Jaffa Kiadónak a Békét és Szelet! könyvem megjelentetéséért, a Carina vitorlás Millenáris Parkban való kiállításáért és az addig nyújtott sok segítségért!

Köszönet Szabolcs Attilának, a XXII. kerület polgármesterének. Akinek a segítsége révén 2010. március. 9. – április 24. között Carina a Budafoki Álomautó Múzeum udvarán volt kiállítva. Személyesen is meglátogatott engem és Carinát, és a helyi újságok is kijöttek. Budafokon éltem születésemtől 5 éves koromig (Promontor utca) és a családom egy része még mindig itt él. Carina a Hárosi Yacht Clubban (22.kerület) volt vízre téve először és tesztelve, majd 2006. aug. 20.-án itt áldotta meg László atya. Összességében sok kapcsolatom van a 22. kerülettel a mai napig, és ezért különösen kedves volt, hogy itt is ki volt állítva Carina!

A Wiking Yacht Club ingyen daruzta be Carinát a Dunára, lehetővé téve hogy több százan meglátogassák majd kidaruzták, és Carina a telepükön várhatja meg, hogy végleges helyére kerüljön. Ez igen nagy segítség, köszönöm!

Köszönet a Hajóipari Vállalkozók Egyletének, hogy lehetőséget biztosítottak Carina kiállítására a 2010-es Budapest Boat Show standján, a szervezésben nyújtott segítségért és Carina szállításért. (Pallás Éva, Böröcz Péter, Vízvonal Kft.)

 

Külön köszönöm a támogatást:

N. Krisztián

M. Zs.

GOODE WIND

Szerény Zoli

F. László

Szilvásy László

László, Hamilton

T. Laci

K. M.

dr. Kereszty Kornél

Nevadai Laci AA7UY

Károlyi Lajos (wa6ypp - NMARK)

Pali, N6DMV/HA5CCV - NMARK

T.L.

Kis Gábor

Pedro

Köszönöm a Rottar tengerészkapitány alapítvány többszöri anyagi támogatását és megtisztelő figyelmét. Rottár Iván tengerészkapitány Farkasréti temetőben sírkövére írt Ady Endre idézet: "Repülj hajóm a végtelen vizeken!" Carinának is méltó és hasznos biztatás..

N. Péter

K. Tamás Péter

P. Csaba

Nagy Gábor

Víg Ferenc

 

Megérkezésem kapcsán is tartozom köszönettel sok barátnak, ismerősnek, rokonnak:

Köszönöm Gál Józsinak, hogy elém jött az Equator II vitorlással, lehetővé téve sok riporternek megérkezésemet filmezését, fényképezését.

Frigyer Attilának, Gál Józsinak, a Magyar Vitorlás Szövetségnek köszönöm a kupát, amivel Földkerülésem alkalmából megajándékoztak.

Köszönöm mindenkinek aki Koperbe utazott, hogy ilyen meleg fogadtatásban részesítettek.

Köszönöm a riportereknek, akik utam során és vagy utána tudósítottak rólam vagy interjút készítettek velem. Kettőt közülük név szerint is megemlítenék:

A Vitorlázás Magazin kezdetektől folyamatosan tudósította olvasóit utamról, ezt Dénes D. Istvánnak köszönhetem.

Poór Jóska a Felvidéki honfitársinkat tudósította folyamatosan, érkezésemkor "A kicsik is útra kelhetnek" könyvvel fogadott.

Mindketten vitorlával is kisegítettek...

Köszönöm a rádiósoknak a sok-sok nekem szentelt időt és energiát, igaz barátságot. A több mint 1600 soros Rádiónapló csak mennyiségileg érzékelteti e segítség nagyságát, a lényeg ennél sokkal több. Talán e hajdani montázs érzékelteti...

Fred, Lali és Pali, amerikai rádióamatőrök kezdeményezték, és végezték naplóim angolra fordítását,

nem-amatőrként Andi is fordított párat. Ez nem kis munka, hisz több mint 1000 nap eseményeit tartalmazza a napló. Mindnyájuknak köszönöm.

Az Üzenőfalon, e-mail-ben és személyesen sok bíztatást, támogatást és végül elismerést kaptam. Köszönöm.

Apróságnak tűnhet, mint egy gomb a kabáton: Ligeti Péter segített vitorlásruhám zipzárjainak rendbetételében, ezért éppúgy köszönet jár...

Nem sorolom tovább, hisz végtelenek tűnik azok sora, akiket még említenem kéne. E helyen köszönöm hát a fel nem soroltak segítségét is.

-.-.-

A Port Said-ban élő Hamza család megszervezte, hogy Áron élelmiszert kapjon, amikor 3 hétig a szél fogságában vesztegelt. Az Abu Ali nevű hajó vitte oda az ellátmányt. Miután Áron átkelt a Szuezi-csatornán, meleg fogadtatásban részesítették, Bicskei Bertalannal együtt családias vendéglátásban részesült. Éjszakákba nyúlóan Internetezhetett náluk, sőt, elvitték Kairóba és a környékbeli piramisokhoz. Mindez Áronnak a konkrét segítségen kívül hatalmas lelki feltöltődést jelentett. Köszönet mindezért a Hamza család minden tagjának.

Köszönöm Poór Jóska Felvidéki barátom segítségét: nagyvitorlája Nagyfödémesről földije, Tóth Imre révén jutott Hurgadába, majd újabb szervezések révén a Carinára. Imi ugyanis a Sharm El Sheikh-i Lighthouse Divecenter-ben, és annak MIRACLE-1 búvárhajóján dolgozik (www.dahabdive.com).

A vitorlán kívül Jóska könyveket és (saját gyártású!) magyaros ízesítőket, Imre pedig ezeket még egy csinos üveg Beherovkával tetézte.

Köszönöm K. O. Andinak a támogatásokat.

Köszönet Erhardt Péternek (aki szintén vitorlázik) anyagi támogatását és lelkes biztatását. Ez utóbbi legalább annyira fontos számomra, mint az előző...

Kovács Gergely (www.gergelykovacs.com) készített Áronnak egy angol nyelvű prezentációt, kint van a YuoTube-on. Jobb felbontásban (de nagyobb fájl). Majd lesz magyar hanggal is, addig feliratozva itt, meg a YouTube-on (Áron oldaláról a "video"-ra kattintva érhető el). Kösz Gergő, Áron bizonyára hasznát veszi majd.

Köszönet Dr. H. Péternek, a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe (korábban QBE ATLASZ - HUNGARY) utasbiztosítás értékesítési igazgatójának (aki mellesleg maga is vitorlázó), jelentős engedményt adott Áron biztosításához. Áron útja során szinte végig biztosítva volt (Fidzsin szüneteltette hosszabban, és sajnos most nem hosszabbítja meg, mert az engedmény ellenére is elég sokba kerül, költségvetési kerete pedig nagyon szűkös).

Köszönet Magyar Zoli barátomnak, aki Kanadából küldött nekem Ausztráliába egy igen hasznos csomagot. Elsősorban a Fidzsi után eltörött napelemet akarta pótolni, de jópár 'apróság' is került a csomagba. Például néhány gyógyszer, többek között a hátfájásomra (ami minden hosszabb utamon előfordult), egy univerzális jó minőségű fúróhegy és több hasznos ajándék.

Nagyon örültem a csomagnak, egy nagyon jó napot szerzett vele! Nemcsak a csomagot köszönöm, a figyelmességét is. Mostanában egy kis anyagi támogatást is ígért ('kikötői díj hozzájárulás'), ami igen jól jönne a már igencsak megcsappant költségvetési keretemhez...

Magyar Zoli ismét csomaggal lepte meg Áront, részletek az Üzenőfalán

Ebben a DHL Magyarország munkatársait is köszönet illeti, (részletek szintén a fenti linken találhatók).

A 70-es években gyártott Daihatsu generátor bekötését a Duna Autó Zrt. vezető munkatársai német kollégáiktól szerezték meg és küldték el Budapestről. Köszönöm a segítőkészségüket, fáradozásaikat és végül ennek eredményét.

Koronczai Judit varrta viharvitorláimat, jól beválltak. Köszönöm.

Köszönom Pipics Feri a motor javításával kapcsolatos tanácsait és segítségét.

Köszönöm Lovas Ferenc és Kutics Krisztián (Yamaha munkatársak) tanácsait és segítségét.

Olcsinak köszönöm a spanyol és a katalán fordításokat.

Édesanyámnak a segítséget és támogatást.

Nagyinak az imádkozást és támogatást.

Babucinak jelentős támogatását.

A hazai és amerikai rádió-amatőr barátaim időt, fáradságot nem kímélve tartották velem a kapcsolatot. Ez talán az egész vállalkozásom egyik fő pillére. Köszönöm Nektek:

Karesz (HA5CAR), Tibi (HA5APK),Laci (HA8RD), Feri (HA3MQ) Magyarországról

Gyuri (G0EJG, Anglia), Alex (Ausztria), Tommy (OZ1DCR, Dánia)

Karcsi (PY2KSZ, Gyuri (PU2KER) Brazília

Lali (VE3CQA), Pista (VA7IK), Lajos (VE6LJT) Canada

Laci (Fred) (AA7UY), Lali (WA6YPP), Robi, (NV9R), Pali, (N6DMV), Misi (VE6AGB), Laci (KB7MOV), Árpi (WA6HDD) USA

Péter (VK2VZ), Tex (VK1TX) Ausztrália

Attisnak segítségét az új notebook beszerzésében, a régi újbóli megjavításában.

A FedEx gyorsan és kedvezményes áron szállította Áron robotkormányát Panamába.

Az IRA legénysége: Anna, Berni, Attila, Csaba, Gyula, Péter, Sanyi akik szinte mindnyájan látták Carina-t és találkoztak Áronnal, továbbra is szurkolnak Áronért és támogatják útját. Köszönet érte.

A Kate I legénysége: Anna, Berni, Eszter, Attila, Csaba, Előd, Sanyi, Péter, akik Sukosanban találkoztak "Carina és Áron"-nal, egy csepp-, por- és ütés-álló mobiltelefont ajándékoztak Áronnak. Köszönjük.

Andi, Laci, Lali, Pali: köszönöm az eddigi és elkövetkezendő fordításokat

Több GPS-t is vásároltunk a Navi-Gate Kft.-től, a meghibásodott GPS cseréjében is igen méltányosan jártak el.

Kétszer segít, aki gyorsan segít: a Nemzeti Hírközlési Hatóság munkatársainak szakszerű tájékoztatását és gyors segítségét úgy az engedélyek megszerzésében, mint az elveszett igazolvány pótlásában.

"Az egész falunak" (Tar), az egész országnak, sőt, határon túli magyar és nem-magyar ismeretlen ismerőseim lelkes bátorítását, konkrét segítségét.

Bálint Zsuzsa és családja szerető támogatását.

Régi vitorlástársam, Pi kapitány, kiemelkedően magas támogatásait.

Józsinak Carina leszállításáért Budapestről Koperba 2006-ban, majd 2009-be a visszaszállításért!

A SZTAKI-s barátaim segítségét (laptop témában).

Keresztszüleimnek a folyamatos kiemelkedően magas támogatást.

Csíki úrnak a laptop rendszeréért, szoftvereiért és tanácsaiért.

Karesznek (HA5CAR) a rádióamatőr állomás tervezéséért, és azért a sok-sok magyarázásért a használatról...

Gézának a sok térképet és a szoftvert! Későbbi tanácsaival is sokat segített.

Galapagos felé menet időt és energiát nem kímélve elém jött, egy darabig együtt vitorláztunk, majd Santa Cruz közeléből bevontatott. Kösz szépen.

Mártonnak (HA1DFO) az rádióamatőr vizsgára való felkészítéséért.

Áninak a legjobb fogorvosnak, aki ellenőrizte a fogaimat.

Qspinak a blog ötletért és kivitelezésért.

Lajosnak a festésért.

Kekének a videókat, saját kazettáim átjátszását, klipek készítését.

Miggels Boginak és Robnak a sok-sok kiló kacatért, amit elhoztak nekem Angliából; a GPS-t, majd az utánajárást annak garanciális cseréjében, támogatásukat.

Tatának, hogy Nála tarthattam a hajót 2004-2006 között, a felújítás során segítéséért és a finom ebédekért!

Édesapámnak a folyamatos segítéséért, különösen a weboldalam frissítésért.

Csabának a lelkes bíztatást, valamint tanácsait a kormány és veretek elkészítésében.

Lakatos Csabánk a sok közös motorszerelést (2005), hogy a 25éves motorból ismét motor lett!

Szigeti Tamásnak a szerveren a tárhelyet 2005-2009 között.

A sok-sok barátnak köszönöm a bátorítást és az apróbb segítségeket, mert szükségem volt rá!

F. Boginak a támogatást!

 

how much traffic is going to my site